Adverteren op Social Media

Is adverteren op social media interessant voor u? Er zijn tegenwoordig veel social media platformen die je goed in kan zetten als middel om te groeien met je business, bijvoorbeeld:
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Tiktok
  • Snapchat
Zij bieden allemaal de mogelijkheid om te adverteren, maar hoe pakt u dit juist aan? Wanneer u zonder enige kennis/ervaring gaat adverteren gooit u helaas al snel geld weg. Terwijl als je het goed doet is social media adverteren vaak in verhouding goedkoper dan bijvoorbeeld het adverteren in de regionale krant.
 
Daarnaast maakt het in veel gevallen veel meer impact en is elk resultaat meetbaar, je ziet precies hoeveel budget je erin gooit, en hoeveel leads/omzet/aanvragen er uit komen.
Wij komen vaak ondernemers/marketeers tegen die wel eens iets ad-hoc heeft gepromoot op social media. Wanneer u of uw organisatie dit wel eens heeft gedaan... Ben u zeker niet de enige!

Wij komen dit geregeld tegen bij marketeers of ondernemers. Wanneer wij vervolgens vragen of hier ook resultaat mee is bereikt, valt er in 90% van de gevallen een stilte. Het antwoord is vaak dan ook ‘geen idee’.

Waarom adverteren op social media?

Maar als dat ad-hoc promoten niet werkt? Hoe moet het dan en waarom zou u daar tijd, energie en geld insteken? Omdat het anders en winstgevend kan! Het promoten gebeurt nu vaak ad-hoc en het is vaak schieten met hagel, terwijl er met scherp geschoten kan worden.
 
Met behulp van social media kunt u als ondernemer of marketeer heel gericht een doelgroep bereiken met een bepaalde boodschap. U kunt bijvoorbeeld via Facebook een doelgroep maken met alle Nederlanders tussen de 22 en 50 jaar oud die geïnteresseerd zijn in Social Media marketing. 
 
Deze groep kunt u vervolgens aanspreken met een specifieke boodschap over social media marketing, vervolgens kunnen zij naar onze website worden gestuurt waar zij contact op kunnen nemen met ons... ;)
 
Wanneer social media advertenties goed worden ingezet kan dit erg veel omzet opleveren, echter kan het u ook geld kosten wanneer social media advertenties niet goed worden ingezet.
 

Hoe kunt u beginnen met social media advertenties?

Allereerst is het natuurlijk logisch dat u met het ‘laaghangend fruit’ begint, dit kunnen bijvoorbeeld uw bestaande website bezoekers zijn die nog geen contact op hebben genomen of nog niets hebben besteld. 
 
Deze social media campagnes kunt u al inzetten voor een paar tientjes per maand! Deze advertenties zijn gemiddeld het meest winstgevend en zijn makkelijk in te richten.
 
Naast het bereiken van bestaande bezoekers kunt u beginnen met het bereiken van een koude doelgroep, deze doelgroep kennen uw bedrijf nog niet. Vaak gaat het hier mis..
 
U gaat bezig met het samenstellen van uw doelgroep en bam!... u laat gelijk een verkoopadvertentie zien aan mensen die u nog niet kennen.... Kleine kans dat dit een winstgevende advertentie gaat worden. 
 
Hoe kan ik dit dan wel aanpakken?
 
Er zijn heel veel strategiën denkbaar, onderstaand geven wij u een voorbeeld:
 

Voorbeeld social media campagne

Wanneer u een doelgroep heeft geselecteerd kunt u bijvoorbeeld eerst de doelgroep uw bedrijfsvideo laten zien of een blog artikel laten lezen, om awareness te creëren bij uw doelgroep. Welk probleem lost u op voor uw doelgroep?
 
Vervolgens maakt u er een campagne naast met een verkoopadvertentie, deze advertentie laat u zien aan iedereen die uw blog heeft gelezen of uw video heeft gezien. Wanneer u dit toepast zult u zien dat de resultaten een stuk beter worden!
 
Tussen het eerste contact en de verkoopadvertentie kunt u uiteraard ook nog een aantal tussen stappen toevoegen.
 

Mogelijkheden social media adverteren

Bovenstaande mogelijkheden zijn nog maar het topje van de ijsberg wanneer het gaat over het adverteren op social media. Er zijn wel duizenden strategieën denkbaar, echter gaat het aan het einde erom wat u onder de streep overhoudt! Daarnaast is de samenwerking met andere mediakanalen zoals Google Ads of uw website erg belangrijk. 

Kosten social media adverteren

Wij krijgen vaak de vraag wat de kosten zijn voor het advertereren op social media, echter is dit erg lastig om voor iedereen vast te stellen. Het ene bedrijf wil alleen naamsbekendheid opbouwen, dit kan al vanaf enkele tientjes per maand. Terwijl het andere bedrijf een verdubbeling van de omzet wil realiseren met de inzet van social media...

Gelukkig zijn wij er voor groot- en kleinbedrijf en voor klein en grote doelstellingen!

Hoe kunnen wij u helpen met het adverteren op social media?

Wij begrijpen dat het winstgevend adverteren op Social media nog best lastig kan zijn en willen u hier graag vrijblijvend meer over vertellen! Wij kunnen een training op maat geven of het voor u uit handen nemen.

Veel bedrijven zijn u al voor gegaan, en hebben met onze bewezen strategiën veel omzet gegenereerd. Maar voordat wij tot actie kunnen over gaan geven wij eerst een vrijblijvend gesprek weg! Hierin kunnen wij eens kennismaken en kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.
Neem eens contact met ons op!

Waarom kiezen voor het full-service marketingbureau van Oost-Nederland?

Wij zijn uniek in onze aanpak, wij verdiepen ons eerst in onze klanten. Wat is de visie? Wat is de missie? Waar willen zij naartoe? Wie is de doelgroep? Wij willen weten wie onze klanten zijn voordat wij aan de slag gaan. 

Hier​ kunt u daar meer over lezen!

Adverteren op Social Media

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag met uw vragen.

Onze laatste marketing artikelen

Sinds augustus hebben wij er een topper bij!

Vakantieplannen

De Acsense formule

Is adverteren op LinkedIn relevant voor mijn organisatie?